O podjetju

Podjetje Epiko d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2006 z osnovno usmeritvijo v razvojno raziskovalne projekte na področju vgradnih sistemov (embedded systems). Svoje storitve smo sprva namenjali znanim kupcem, pretežno iz tujine. Kmalu so se pojavili tudi prvi domači naročniki, predvsem podjetja, ki so potrebovala hitre in kakovostne rešitve za znane izdelke.

Z izkušnjami in znanjem smo nastopili na trgu z lastnim izdelkom. Svojo tržno nišo in priložnost smo našli v sistemu za celovito obvladovanje delovnega časa. Tako je nastal TIK terminal, ki ga v celoti razvijamo in proizvajamo v našem podjetju.

A TIK ni samo terminal za beleženje delovnega časa, ampak poleg tega celovito rešuje kontrolo dostopa, prisotnost in ne nazadnje porabo časa po delovnih nalogih. Celovito obvladovanje človeških resursov pa je v vsakem podjetju bistvenega pomena za njegovo uspešnost.

S TIK-om premikamo splošno mnenje o sistemih za kontrolo delovnega časa kot nadležne naprave, ki posega v zasebnost zaposlenega. Tik je sodoben informacijski sistem za poenostavljeno in učinkovito razpolaganje z našim časom.

Čas je dragocen, ravnajmo z njim preudarno!

Panoga sistemov za kontrolo delovnega časa obsega praktično neomejen trg, saj tak sistem potrebuje vsaka družba, ne glede na velikost. Od sistemov se pričakuje visoka funkcionalnost, prilagodljivost in celovitost v smislu enostavne uporabe in celovitega pregleda nad delovnim časom. Med temeljne dejavnike našega uspeha v panogi sodi predvsem razmerje med dodano vrednostjo glede na obstoječe sisteme za kontrolo delovnega časa ter cena.

Trendi v panogi gredo v smeri mrežnih rešitev, večuporabniških sistemov, atraktivnega dizajna, enostavne montaže in predvsem uporabe. V segmentu biometričnih sistemov je strateških priložnosti praktično neomejeno, saj biometrija ponuja visoko stopnjo varnosti na eni strani in enostavnosti uporabe na drugi strani, je pa lahko lokalno omejena, oziroma pogojena z zakonskimi zahtevami s področja varovanja osebnih podatkov.

Naši cilji in vizija

  • Uveljavitev na domačem trgu kot razvijalec, proizvajalec in dobavitelj celovitih strojnih in programskih rešitev na področju sodobnih sistemov za kontrolo prisotnosti in delovnega časa na osnovi brezkontaktne RFID tehnologije in biometrije.
  • Inovativno nadgrajevanje lastnega sistema za nadzor porabe časa po delovnih nalogih in integracija le-tega v obstoječe ERP sisteme za celovito vodenje projektov.
  • Razširitev dejavnosti na tuje trge preko lokalnih sistemskih integratorjev.
  • Širitev družbe v sodobno podjetje z lastno prodajo, marketingom, razvojem, proizvodnjo in podporo kupcem.

Osnovne informacije

Dolgo ime: Epiko, Elektronski Sistemi, d.o.o.
Kratko ime: Epiko, d.o.o.
Direktor: Aljoša Kosor
Sedež: Leskoškova cesta 11, 1000 Ljubljana, Slovenija
Davčna številka: SI60406925
Matična številka: 2211637000
Osnovni kapital: 9000 €
TRR: IBAN SI56 0201 0025 5806 038 (Nova LB Ljubljana)
Davčni zavezanec: Da

epiko logo
Scroll to Top